In order to maximize space of the site, a simple construction method was chosen. Eleven steel frame boxes are formed using steel angles and used as the main structure, while external wall panels are attached on without the need of any additional structure. The size of the steel boxes needed to be considered carefully since each had to fit on a truck to be transported to site. These boxes are then joined together with high tension bolts on site. Though the central span holds the main structural strength of the building, the circulation staircase is intentionally positioned there to operate as an earthquake-proof element as well as to rationalize the plan of the house.


Architects: Keiji Ashizawa Design
Location: Saitama, Japan
Project Architect: Keiji Ashizawa
Structural Engineer: Ejiri Engneer
Project Year: 2007
Photographs: Daici Ano


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Via archdaily.com

More here

Did you like this? Share it:

Related posts:

See-through church in Limburg
Two detached houses in Wingert, Switzerland
Cité de l’Océan et du Surf by Steven Holl Architects
Medical-care building in Shiga, Japan | EASTERN design office
Remota Hotel | German del Sol
Roadside Reststop Akkarvikodden, Norway | Manthey Kula Architects
Outdoor Wi-fi Stations | Mathieu Lehanneur
Cantilever House in Holladay, Utah | Imbue Design
MAMA Shelter | Philippe Starck
Ber House in Midrand, South Africa | Nico van der Meulen Architects
Headquarters Caja de Badajoz in Spain | Studio Lamela Architects
Modern Residence in West Seattle, USA | Lawrence Architecture
Loft in Budapest, Hungary | Shay Sabag
Black & White Architectural Project | STUDIO.O. organic design
Sunny Side House in Serangoon, Singapore | Wallflower Architecture + Design
Contemporary remodel of an old Spanish house in Oakland, California | Baran Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published.