Akihisa Hirata, architect of the new Bloomberg Pavilion “wondered what would happen if the walls were to keep growing upwards and present an uneven surface like ‘pleats’.” He dug into his imagination to create a white rectangular structure with a plethora of triangular connecting faces protruding from the it in the entry of the Museum of Contemporary Art Tokyo. The metal white pieces were connected together using a relatively simple process, by connecting  a series of isosceles triangles – even though the structure appears complex, it is actually quite simple in its construction.


Text + photos via knstrct.com | More here


Did you like this? Share it:

Related posts:

Ravine, Tokyo | Apollo Architects and Associates
Container Student Housing | Cattani Architects
Permy Mi Jang Won Salon | M4 Design
S Mahal house, Yangpyeong-gun, South Korea | Moon Hoon
School Without Classrooms in Stockholm | Rosan Bosch
Wythe Hotel in New York
2V House in Tumbaco, Ecuador | Diez + Muller Arquitectos
Retro style apartment interior
The Keret House - the World’s Skinniest House | Jakub Szczesny
Vertical Loft in Rotterdam, The Netherlands | Shift Architecture Urbanism
Casuarinas House in Lima, Peru | Metropolis
Machi House in Fukuyama, Japan | UID Architects & Associates
Taringa House in Brisbane, Australia | Loucas Zahos Architects
Dieser Residence | Studio 9one2
Freshwater Semi in Freshwater, Sydney, Australia | David Boyle Architect
Zero Energy House in Asse, Belgium | BLAF Architecten

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 − = two