Villa Midgård, Stockholm, Sweden | DAPstockholm


Architects: DAPstockholm
Location:
Area: approx 300 sqm
Client: Private
Completion: 2011
Landscape: In collaboration with Nod Combine
Photographs: ÅkeE:sonLindman


When the client met with DAPstockholm they wished for a solid, secluded house with a maintenance‐free facade, a sense of ceiling height and a master bedroom with the benefit of morning sun. They also wished for a solution where they could open up larger windows toward the scenery and have a sheltered space where they could sit and listen to the pouring rain. This resulted in a multi‐faceted house where the shape and direction of the different volumes are based on various factors such as the terrain, the light conditions, the views and the privacy. The volumes give the house seven different facades. This and the dramatic nature of the sloping site provide the house with a unique character.

Cut‐ outs in the mountain give space for the outdoor seating areas. In the south‐east direction, outside the SPA, one of these creates a significant border between the arranged and the rampant garden. The second floor is suspended above the entrance floor to shadow and protect the yard. Here the infinity pool, made out of dark concrete, make you think of a deep forest lake adding to qualities of a wilderness where the water runs over the pool edge. The facade of the souterrain is made out of slate and the stair from the carport out of limestone. Continue here


Text + photos via the www.archdaily.com | Continue here


Did you like this? Share it:

Related posts:

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 × four =