Vanke Triple V Gallery | Ministry of Design

Description from Ministry of Design:

Designed as a permanent show gallery and tourist information center for China’s largest developer Vanke, MOD’s dramatic design for the TRIPLE V GALLERY has become an icon along the Dong Jiang Bay coastline.Despite its obvious sculptural qualities, the building’s DNA evolved rationally from a careful analysis of key contextual & programmatic perimeters – resulting in the TRIPLE V GALLERY’S triangulated floor plan as well as the 3 soaring edges that have come to define its form.

The client’s program called for 3 main spaces: a tourist information center, a show gallery & a lounge for discussion.Requiring their own entrances, the tourist center and the show gallery are orientated to separate existing pedestrian pathways and can be operated independently.An extension of the show gallery, the lounge area is where discussions are conducted. This space takes advantage of the panoramic views of the coastline and comprises a sculptural bar counter.Tectonically, the building responds to the coastal setting and is finished in weather-sensitive corten steel panels on its exterior and timber strips on the interior walls and ceiling for a more natural feel.







Visit the Ministry of Design website here | Photography by Edward Hendricks/CI&A Photography


Don’t forget to follow Archdezart on Facebook + Twitter to get all the latest updates

Did you like this? Share it:

Related posts:

Klein Bottle House in Australia | McBride Charles Ryan
28-storey Building,18 Kowloon East | Aedas
Balancing Barn | MVRDV + MOLE Architects
House in Lagos | Mario Martins
La Lucia | SAOTA + Antoni Associates
Outotunoie House in Japan | mA-style Architects
BIGyard Zelterstraße 5 | Zanderroth Architekten
Vertical Loft in Rotterdam, The Netherlands | Shift Architecture Urbanism
House 0405 in Nicosia, Cyprus | Simpraxis Architects
House P in Mühlbach, Italy | Bergmeisterwolf Architects
Das Aigner in Ybbsitz, Austria | Kleboth Lindinger Dollnig
Freshwater Semi in Freshwater, Sydney, Australia | David Boyle Architect
House in Auckland, New Zealand | BOX Living
Barneveld Noord Train Station in Utrecht, The Netherlands | NL Architects
The Robinson Concept Home | Canny For Lubelso
Bolton Residence in Bolton-Est, Canada | NatureHumaine

Leave a Reply

Your email address will not be published.