Bentini Headquarters | Piuarch


The new headquarters of Bentini company is set in a sparsely populated area, characterized by the presence of farmland. The office building consists of a single, linear volume set back from the road, and has been designed according to the highest standards of quality, combining great flexibility of the interior spaces with a simple and well-organized floor plan on different levels.

The top floor can be utilized for events and conferences also by the local residents, offering townspeople an opportunity to experience the space of the company that opens onto the city that hosts it. The street-side façade lends a distinctive and unique character to the building, superimposing over the continuous glass facing of the offices a modular grid of angled solar filters that divide the façade into rectangular compartments of varying dimensions.

The rear façade of the building, entirely in glass, is designed to maintain strong visual continuity with the surrounding countryside. While the two façades are different from one another, they share an impetus toward the outside through transparency, screened on the street side and open to the landscape on the opposite side.

Visit the Piuarch website – here.


Don’t forget to follow Archdezart on Twitter + Facebook to get all the latest updates


Did you like this? Share it:

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 − = five