Island Retreat | Fearon Hay Architects + Penny Hay


Fearon Hay Architects and Penny Hay designed a residence on New Zealand’s Waiheke Island: An arrangement of freestanding structures around a sheltered central courtyard rests in a saddle above Matiatia Bay. The natural undulations of the saddle have been subtly emphasized to form a natural setting for three roofed structures and freestanding raised pool. Inspiration for the site came from a study of lightweight, canopy- like structures, tensioned to the ground plane. Draped roof planes are tensioned to the surrounding landscape over interior and exterior spaces.


 Architecture: Fearon Hay Architects | Interiors: Penny Hay | Photography: Patrick Reynolds


Don’t forget to follow Archdezart on Facebook + Twitter to get all the latest updates


Did you like this? Share it:

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five × 4 =