M House in Singapore | ONG&ONG


ONG&ONG have designed the M House in Singapore. Nestled in Bukit Timah, this home provides the ideal balance between the needs for family bonding as well as for personal space. Despite housing numerous bedrooms, communal areas are spacious with a double-volume void in the living area seamlessly unifying the two levels as a whole. Open, yet private, the louvres on the upper floor allow the family to alter the degree of privacy. While the material choices of fare-faced concrete, terrazzo and teak lean towards a Classic Modernist style, simple architectural elements comprise the various volumes of the house and are aligned for effective cross-ventilation in a tropical climate. With an edgeless pool encircling the home’s concrete façade, the result is a Zen-inspired imagery of tranquility.


Don’t forget to follow Archdezart on Facebook + Twitter to get all the latest updates


Did you like this? Share it:

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + = 15