Contemporary Brazilian Apartment | Studio Guilherme Torres


The interior of this contemporary apartment was designed by São Paulo-based architects and interior design firm Studio Guilherme Torres. The cute apartment can be found in the city of Curitiba, Brazil. The apartment is 145 m² in size and was in its final phase of completion when the Brazilian architect met its owners. The couple were not happy with the environment arrangements and the traditional interior, so they gave the architect free rein to reformulate the apartment into a chic contemporary abode.

The base for the interior was the fusion of polymer cement, minty and blue colours and the use of a whole wall covered in pinus, a wood that has virtually no commercial value in Brazil. Another highlight of the project was to expose the structural column right in the entrance door, composing a beautiful set with the dinner table. In addition to this all the main pieces of furniture such as tables, sideboards and the sofa are designed by the architect. Images courtesy of Denilson Machado of MCA Estúdio.


Don’t forget to follow Archdezart on Facebook + Twitter to get all the latest updates


Did you like this? Share it:
/

Related posts:

Amazing Swimming Pool House | Hariri & Hariri Architecture
The Safe House by KWK Promes Architects
Ballyroan Pastoral Centre in Ireland | Box Architecture
VK1 House | Greg Wright Architects
House Berlin II | flow.studio GmbH
The Contemporary LA House | Studio Guilherme Torres
Seaview Avenue House | Jackson Clement Burrows Architects
Barcode Office Interior Design | Ministry of Design
Elliot House | Eldridge-Smerin Architects
Kumutoto Toilets, New Zealand | Studio Pacific Architecture
Sycamore House in California, USA | Kovac Architects
Loft in Budapest, Hungary | Shay Sabag
Appartement Spectral in Paris, France | Betillon / Dorval‐Bory
Containerlove in Kall, Eifel, Germany | LHVH Architekten
The Exbury Egg | SPUD Group + PAD Studio
Interior renovation + Addition in Ottawa, Canada | Batay-Csorba Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six − = 5