Photos courtesy of Norm Architects


Copenhagen Penthouse II | Norm Architects


Copenhagen Penthouse II by Norm Architects:

“We tore down a substantial part of the concrete walls and cut all doors open to the ceilings, in order to create an open plan and increase the feeling of height. To increase the feeling of one space a white resin floor was cast to connect all the rooms. To divide the living areas from the bathroom a core was constructed, containing cupboards, fridge, etc., to one side and a flat screen to the other. The core was painted in a mat black color to contrast the white walls, floors and ceilings. Underneath the black core we installed hidden lighting to give it a hovering feel and a sense of lightness.

In order to get the most of the scenery outside we opened up towards the kitchen and replaced the closed elements in the facade with glass elements. The now unbroken lines from one end of the apartment to the other ensured a feeling of a larger space.

An important part of the project was to minimize details such as paneling, door knobs, fittings, etc. and create a monastic, simple atmosphere that was perfect for mental relaxation after a hard and stressful day at the office, and that worked as a neutral backdrop for the more sculptural furniture.

To ensure a simple interior white cupboards and closets were built in to the walls in full height with hidden fittings to make them look like walls. Built-in storage goes a long way toward eliminating clutter. All wires were cut in to the walls and the rest of the lighting done with wireless switches and the heating was put into the floors.”


More info www.normcph.com


Don’t forget to follow Archdezart on Facebook + Twitter to get all the latest updates


Did you like this? Share it:

Related posts:

Vista: Single Family Residence | Apollo Architects and Associates
The Bell Romero House | Chenchow Little Architects
Arts Center of the Provincial Museum of Corunna | Angel Alonso + Victoria Acebo
Small Apartment Building in London, UK | Amin Taha Architects
Urban Cubes | KLab Architecture
House 11x11 | Titus Bernhard Architekten
MAMA Shelter | Philippe Starck
Contemporary Beach House in Fire Island, NY, USA | SPG Architects
Black & White Architectural Project | STUDIO.O. organic design
Conan Play House in Daejeon, South Korea | Moon Hoon
Flat 40 in Imabari, Japan | Keisuke Kawaguchi + K2-Design
Farmhouse Communal Restaurant | Nicholas Gurney
Villa F in Rhodes, Greece | Hornung + Jacobi Architecture
Barneveld Noord Train Station in Utrecht, The Netherlands | NL Architects
Morro House in Nova Lima, Brazil | Ana Paula Mello + Flavia Frauches
Hernández Arquitectos | Royal Monastery of Santa Catalina de Siena

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 × = seventy two