JKC1 House in Singapore | ONG & ONG


ONG&ONG have designed the JKC1 house in Singapore. Description by the designers:

This is one of three ‘good class bungalow’ plots carved from a larger plot developed by the Keck Seng Group. The house sits on a slight incline and overlooks a pool in the front yard, following the feng shui belief of balancing the “mountain” and “water” elements. The first floor’s living and dining area is a vast and continuous space providing an unobstructed view of the pool and front lawn. The generously proportioned kitchen with laundry area is located to the back of the house together with the garage.

A centralised, combination staircase leads up into the open courtyard directly above the kitchen. To the left, is the master suite with bedroom, walk-in wardrobe and bathroom, while the children’s bedrooms and adjoining playroom occupy the opposite side.  In the middle, a multi-purpose family area takes up the front section, while the back area houses an additional room. From the courtyard, a spiral staircase ascends onto the terrace that can serve as a BBQ or entertainment area where guests can take in the beautiful views of the surrounding greenery. Generous use of space is what distinguishes this house from others, making it a welcome relief from Singapore’s high-density urban environment.


More info: ONG&ONG | Photography: © Derek Swalwell


Don’t forget to follow Archdezart on Facebook + Twitter to get all the latest updates


Did you like this? Share it:

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two × = 14