Capitol Hill Residence in Seattle, Washington | Balance Associates Architects


Balance Associates Architects have designed a house in the Capitol Hill neighborhood of Seattle, Washington:

The Capitol Hill Residence is located on a ridge with a 180 degree view of the surrounding lakes and mountains. The form of the house cantilevers off its concrete base on three sides in order to stay within the footprint of the previous house. A majority of the glazing is located on the eastern side of the house to capture the view and to provide privacy from neighbors. The center section of the house is designed as a translucent slot to filter daylight into the core. This area serves as the main circulation space in the house and is planned to contain a translucent stair and bridge.

Sustainable systems include a rain water catchment system in the form of an entry water feature, solar panels, and solar shading in addition to our standard sustainable building practices such as high levels of insulation, low-e glazing, and selection of environmentally friendly materials.


Architecture: Balance Associates Architects | Photography: Steve Keating


Don’t forget to follow Archdezart on Facebook + Twitter to get all the latest updates


Did you like this? Share it:

Related posts:

70 Designers that Shaped the World
Diamond Arena / Atelier 11
Architectural Photography | Jonathan Leijonhufvud
House Aboobaker | Nico van der Meulen Architects
Steel Study House II | Archipelontwepers
Seaview Avenue House | Jackson Clement Burrows Architects
Polideportivo in Sa Indiotería | Jordi Herrero + Sebastián Escanellas
Psychiko House in Athens, Greece | Divercity Architects
Möllmann House near Bielefeld | Wannenmacher + Möller
Chicken Point Cabin | Tom Kundig
House 0405 in Nicosia, Cyprus | Simpraxis Architects
Casa Sulla Morella in Castelnovo Sotto, Reggio Emilia, Italy | Andrea Oliva Architetto
Dieser Residence | Studio 9one2
Carrara House in Buenos Aires, Argentina | Andres Remy Arquitectos
Maafushivar: Luxurious Island Resort in the Maldives
White Collage in Sapporo, Japan | Keikichi Yamauchi Architect and Associate

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × = 56